Projectmanager Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP)

Krachtig en professioneel samenspel dankzij de projectmanager!
Help jij de unit Projecten van Waterschap Rijn en IJsel de mooiste en belangrijkste opgaves te realiseren door ipm-teamwerk te professionaliseren!?

Het waterschap heeft de zorg voor waterveiligheid, -kwaliteit en -kwantiteit in de Achterhoek, Liemers, Veluwe en een stukje van Overijssel. Als gevolg van klimaat en duurzaamheidsvraagstukken moeten we innoveren en nieuwe oplossingen vinden voor belangrijke maatschappelijke vraagstukken zoals de energietransitie en de klimaatverandering, in samenwerking met inwoners, bedrijven, overheden, kennisinstellingen en andere maatschappelijke organisaties. Dat maakt ons en jouw werk dynamisch, uitdagend en maatschappelijk relevant. We doen het samen en op maat. Iedere medewerker draagt daar aan bij vanuit zijn eigen functie en specialisme. Ga jij deze uitdaging aan?

Projectmanager voor de unit Projecten

Waarom een Projectmanager HWBP
Voor het landelijk Hoogwaterbeschermingsprogramma gaat Waterschap Rijn en IJssel de komende decennia 10-tallen kilometers dijk versterken. In omvang grote en inhoudelijk complexe opgaves. Projecten van dergelijk aard zijn relatief nieuw voor ons waterschap en verlangen naast professionele projectsturing ook ontwikkeling van de organisatie. Ervaring in het werken met IPM-teams is daarom zeer welkom, maar ook denkkracht op organisatieniveau. Je start met het dijkvak dat van de Duitse grens tot aan Zevenaar loopt. Een traject van 25 kilometer.

De missie van de unit Projecten
De unit Projecten is binnen Waterschap Rijn en IJssel verantwoordelijk voor alle realisatieprojecten van de programma’s Waterveiligheid, Watersysteem en Afvalwaterketen. Zij levert daarvoor projectleiders, IPM-teams, adviseurs en ondersteuners. Wij werken omgevingsgericht, samen met en voor belanghebbenden en hanteren daarvoor verschillende samenwerk- en contractvormen.

Jouw verantwoordelijkheden
Je bent primair verantwoordelijk voor het bereiken van het projectresultaat, binnen de meegegeven randvoorwaarden van tijd en geld. Maar voor jou is een project pas echt succesvol, als het extra maatschappelijke waarde toevoegt en belanghebbenden tevreden zijn met het resultaat en het proces. Jij hebt daarbij alle risico’s en kansen vanuit het belangen van het project, het waterschap én de maatschappij afgewogen en daarbij actuele beleidsthema´s, zoals duurzaamheid en circulaire economie meegenomen.

Jouw manier van samenwerken
Jouw manier van sturen richt zich op het benutten van kansen voor het realiseren van de opgave, waarbij scopewijzigingen aanvaardbaar zijn. Dat afwegen doe je samen met je samen met je IPM-team en in samenspraak met je interne opdrachtgever en het bestuur. Daarbij schakel je continue tussen lijn-, asset- en projectmanagement. Je stuurt het projectteam volgens het principe van dienend leiderschap en zorgt voor verbinding op inhoud en proces. Je bent transparant in wat je doet en weet je besluiten helder toe te lichten en te onderbouwen en beschikt over een dosis lef, waarbij jij je bewust bent van de grenzen van je invloed.

Wat zoeken wij?
Een proactieve, zelfsturende houding en een hoge mate van betrokkenheid en flexibiliteit. Werken bij de unit projecten vereist een planmatige werkhouding, geeft veel verantwoordelijkheid en is een prima speelveld om je persoonlijk te ontwikkelen. Deze positie vereist een WO werk- en denkniveau en ervaring in het werken met IPM-teams. Ervaring met HWBP-projecten of gelijksoortige grootschalige ruimtelijke opgaves heeft de voorkeur. Verder moet je een natuurlijk gevoel hebben voor bestuurlijke verhoudingen en ben je in staat draagvlak te creëren en te overtuigen. Je moet het leuk vinden om naast je project ook bij te dragen aan organisatorische procesverbeteringen.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en veelzijdige functie met grote mate van zelfstandigheid voor 36 uur per week.
 • Afhankelijk van de werkervaring wordt het salaris tussen € 3920,- en € 5.574,- bij een 36-urige werkweek.
 • Een keuzebudget van 20 % van je bruto jaarsalaris (bijvoorbeeld inzetbaar voor extra verlof).
 • De mogelijkheid om in overleg flexibel te werken.
 • Een persoonlijk budget op opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen (interessant voor je vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit).

Informatie en sollicitatie
Wil jij ons waterschap komen versterken? Reageer dan tot 10 juni online via het sollicitatieformulier op onze website, t.a.v. Taco Mulder, manager Projecten. Voor meer informatie kun je met hem contact opnemen, via telefoonnummer 06-46081452. Sollicitaties die op een andere wijze binnenkomen worden niet in behandeling genomen.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 18 juni 2019.

Waterschap Rijn en IJssel hecht grote waarde aan je privacy. Er wordt uiterst zorgvuldig met je gegevens omgegaan. Deze worden vertrouwelijk behandeld en uitsluitend gebruikt voor werving- en selectiedoeleinden. Je gegevens worden opgenomen in onze werving en selectie-applicatie. De gegevens van kandidaten die niet geselecteerd zijn worden uiterlijk 4 weken na afwijzing vernietigd. Wanneer wij je gegevens langer willen bewaren, vragen wij hiervoor je expliciete toestemming. Onze uitgebreide privacy verklaring kun je vinden op onze website, www.wrij.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


« Terug naar vacature overzicht

Reageren op deze vacature

Intern: Sollicitatie formulier vacature

 •   
 • *
 • *
 • *
 • *
 • *
 • *
 • *
 • *
 • *
 •  
 • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Notificaties

Blijf op de hoogte van nieuwe vacatures.